perjantai 1. tammikuuta 2016

Syyskausi 2015

 
Maailman laiskin bloggari on täällä taas!!! ^u^'
En ehkä jaksa taas alkaa selittelemään miksi en ole postannut, joten eiköhän siirrytä suoraan itse asiaan...
Elikkäs tulin tänne kertomaan kuluneesta syyskaudesta:
 
Lokakuussa (25. päivä) osallistuimme muodostelman vanhalla numerolla Teekutsut Helmi-tanssikilpailuun. Osallistuimme noviisisarjaan (16-19-vuotiaat). Kilpailu pidettiin Helsingin Suomalaisessa Yhteiskoulussa, mikä siinä mielessä sopi kyllä meille hyvin, sillä lava on meille tuttu opiston näytöksien kautta. Esitys sujui hyvin vaikka eräs tanssija oli loukannut itsensä ennen kilpailuja ja toisen tanssijan piti lyhyessä ajassa omaksua uusi koreografia. Jännitystä saimme kokea vielä verhoissakin. Olimme selkeästi ilmoittaneet milloin musiikin saa laittaa päälle (tanssijat, valot, musiikki), mutta musiikkimme alkoikin soida kun olimme vasta verhoissa. Esitykseemme kuului kolme pöytää ja muistaakseni 12 tuolia, joten niiden kanssa ei lavalle kovin äkkiä ponkaistakaan. Jäimme sitten odottamaan verhoihin, kunnes musiikki katkaistiin. Sen jälkeen pääsimme lavalle ongelmitta. Lopputuloksesta olimme hyvin yllättyneitä. Palkintojenjakoa varten kaikki kyseisen sarjan tanssijat kutsuttiin lavalle, emmekä olleet uskoa korviamme kun meidät ilmoitettiin toiselle sijalle ja pätkä musiikistamme alkoi soida taustalla. Meidän sarjamme palkittiin viimeisenä ja kun olimme jo poistumassa lavalta meidät pyydettiinkin takaisin lavalle. Olimme "ehdolla" koko kilpailun Helmi-palkinnon saajaksi. Kävi ilmi, että olimme yksi niistä kolmesta numerosta, jotka olivat saanet keskenään täysin samat, kilpailun kovimmat pisteet. Muistaakseni 36,5/40 pistettä. Kilpailu oli uskomaton kokemus ja palkinto tuli aikamoisena yllätyksenä. :)
 
 
 
Syyslomalla olimme saanet kuulla, että pääsemme esiintymään Tanssioppilaitosten NykytanssiPalettiin 21. marraskuuta. Tapahtumaa varten oli lähetetty video ja meidän videomme sitten valikoitui 23 muun esityksen mukana itse tapahtumaan. Meille oli kuin unelmaa päästä esiintymään Oopperan Alminsalissa. Esiinnyimme siis siellä numerolla Teekutsut. Vuoromme esiintyä oli ensimmäisinä väliajan jälkeen, joten saimme jo väliajalla mennä hillumaan lavalle verhon peittäessä meidät saliin palaavalta yleisöltä. Jokainen keskittyi omalla tavallaan, mutta otimmepa myös muutaman ryhmäkuvan lavalla. :D
Tapahtuman lopuksi jokainen ryhmä sai diplomin osallistumisestaan tapahtumaan ja Kenneth Greve puhui tanssijoille. Opettajamme otti sittemmin jokaiselle ryhmämme jäsenelle kopion diplomista.

muistoja NykytanssiPaletista ♥

 
Samana viikonloppuna oli myös Helsingin tanssiopiston ek-näytökset. Lauantaina olin mukana elokuun Lapväärtin leiriesityksessä nimeltään Unisäveliä. Esitys meni hyvin, mutta heti oman esitysvuoromme jälkeen keräsin kimpsuni ja kampsuni ja juoksin ulos näytöspaikalta (monitoimikeskus Lumo) ja lähdin kaverini kyydillä kohti Oopperaa. Ek-näytös alkoi klo 17.00 ja Nykytanssipaletti klo 18.30, joten illalla sai mennä melko haipakkaa paikasta toiseen. Sunnuntaina muodostelmamme esiintyi uudella numerollamme Linnuntietä. Esitimme uuden, entistä haastavamman numeron ensimmäistä kertaa, ja se sujui sitten sen mukaisesti, mutta varsinaisesti mitään katastrofaalista ei tapahtunut.
 
Joulunäytöksissä 11.-13.12. esiinnyin perjantain näytöksessä ja lauantain näytöksissä. Perjantaina vuorossa oli nykytanssiesityksemme Irtaantunut. En ollut täysin tyytyväinen siihen miten esitys meni. Kenraalit sujuivat paremmin, mutta esityksessä oli (melko luonnollisestikin) enemmän fiilistä. Onneksi pääsemme kuitenkin hiomaan numeroa ja esittämään sen vielä kerran, sillä meidät on kutsuttu esiintymään opiston kevään ek-näytöksiin numerollamme. Lauantain päivänäytöksessä esiinnyin balettinumerossamme Kun käännät selkäsi... ja muodostelmanumerossamme Linnuntietä. Balettinumerollamme meidän olisi tarkoitus kevään aikana osallistua johonkin tapahtumaan ja muodostelmallamme tietenkin kierrämme keväällä jos jonkinmoisissa tapahtumissa. Päivänäytöksen esitykset sujuivat kohtalaisesti. Iltanäytöksen esitykset sujuivatkin yllättävän hyvin. Ensiksi olin mukana pointe-tuntimme numerossa Waltz of the hours ja päivän päätteeksi astelin lavalle showtanssipienryhmämme numerossa Nyt rannalle!
 
Eli tästä voikin varmaan päätellä, että aika vauhdikas ja rankka syksy on ollut. Keväälläkin on tiedossa monenmoista. Saimme juuri ennen joulua kuulla, että Teekutsut pääsi videoesikarsinnasta läpi Kajaani tanssii -tapahtumassa. Elikkä lähdemme teekutsuilemaan helmikuun alussa Kajaaniin kahden opiston ek-luokan kanssa. Odotan sitä jo innolla. >u<
 
Oliko joku, joka tätä lukee, osallisena Helmi-tanssikilpailuissa tai Nykytanssipaletissa? Entä onko kukaan lähdössä Kajaaniin?
 
Kiireinen kevät tosiaan tulossa, mutta yritän vaikka jossain vaiheessa sen Kajaanin jälkeen postailla. :)
 
~ Siiri
 


4 kommenttia:

  1. Kiva kun postasit taas:D sun syksyyn on mahtunut paljon kaikkea kivaa:D onnea Kajaaniin pääsystä! Hyvää uutta vuotta:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja hyvää uutta vuotta sinullekin! :)

    VastaaPoista
  3. Näinkin tuon Waltz of the Hoursin. Puvut olivat kyllä kauniit. Hienoa, että pukuvarastoa vähän uusitaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ihan loistavaa, että sinne saadaan välillä jotain uuttakin! Oletko itse siis hto:lla? Jos niin kuka ope ja mikä laji? :)

      Poista