tiistai 28. heinäkuuta 2015

Performing arts SM 2014, kausi 14-15 sekä tulevasta kaudesta 15-16

Heissan!
Aloitetaan ihan sanomalla, että olen maailman huonoin bloggaaja ikinä. Blogin tapahtumat on yli vuoden jäljessä ja niin paljon on ehtinyt tapahtua!
Kirjoittaja kärsii nyt erittäin huonosta omastatunnosta ja toteaa, että ainoa tapa selvitä tästä kriisistä on päivittää blogi ajantasalle tapahtumajärjestyksessä.
Aloitetaan:

KAUSI 13-14 (muut tapahtumat löytyvät jo blogista)
Performing arts SM 2014
Eli yli vuoden takaiset kilpailut, jotka pidettiin Töölön kisahallilla 7.-8.6.2014. Osallistuimme kilpailuihin numerollamme "Wave", josta olenkin jo aikaisemmissa postauksissa kirjoittanut. Kilpailuaamuna herätys oli ihanasti kello 4.30 ja kisahallilla piti olla klo 6.30 meikit ja hiukset laitettuina. Ilmoittautuminen tapahtui ovien avauduttua 7.00 ja oma sarjamme (12-15v muodostelma) oli alkuiltapäivästä, jonka jälkeen karkasimme opettajamme johdolla mäkkärin kautta puistoon juhlistamaan treenikauden päättymistä. :'D
Emme päässeet jatkoon kilpailussa ja olimme muiden jatkosta tippuneiden kanssa sijalla 16.

odottelua puistossa

tavaroita ja eväitä

vasemmalla: Simun ja minun jalat
oikealla: kuva kisaleimasta, omani jostain syystä ei oikein onnistunut vaan oli alusta asti pelkkä sinivihreä laatikko, mutta siinä oli tarkoitus lukea FDO.

kisapaita jonka ostin

ja hiukseni kun olin ottanut ne pois kisakampaukselta (syy minkä takia avaan esiintymiskampaukset yleensä vasta kotona :D).

KAUSI 14-15

Taiteiden yö

Kauden ensimmäinen tapahtumamme oli taiteiden yön tapahtuma Malmilla 21.8.2014.
Esitimme ala-Malmin puistossa Vedenalainen maailma -improvisaation klo 16.30 alkaen. Improvisaatio kesti n. 5 minuuttia ja olimme luoneet sille pohjan syksyn ensimmäisillä tunneilla erilaisten harjoitusten avulla. Lisäksi esitimme Wave-numeron kolme kertaa Malmitalon aulassa (klo 17.00, 17.30 ja 18.00).

KUVAT EIVÄT OLE OMIANI!!!!!!!!!!!!!!!!!







Malmitalo 20v -flash mob

Malmitalo täytti viime vuonna 20 vuotta, jonka ansiosta meillä oli syksyn aikana muutama tapahtuma Malmitalon juhlavuoteen liittyen. Tämä flash mob oli yksi niistä. Flash mob pidettiin Malmin Novassa ja Malmitalolla 4.10.2014. Malmin Novassa esiinnyimme eri paikoissa yhteensä neljä kertaa ja Malmitalon aulassa esiinnyimme kerran. Tässä linkki Helsingin Tanssiopiston blogipostaukseen aiheesta, kannattaa vilkaista, siellä mm. kuva ja video!

Iittalan koreografiakilpailu ja tanssikatselmus 2014

Marraskuun 8. päivänä baletti- ja showtanssiryhmämme (baletin pointe-ryhmä) suuntasivat kohti Iittalaa. Tilausbussi lähti määränpäähän klo 7.15. Lavaharjoituksemme oli pian saavuttuamme, klo 9.25-->. Balettiryhmämme osallistui koreografiakilpailuun teoksella "Ja jäljellä oli vain yksi...". Kilpailun teemana oli Lasin juhlaa. Esityksemme kertoi kahdesta joukkueesta, jotka kilpailivat viimeisestä juhla-astiastosta, joka oli pakattu tavalliseen pahvilaatikkoon. Lopulta joukkueet kuitenkin tekivät sovinnon, mutta sillä aikaa muuan herrasmies kaappasi astiaston ja juoksi tiehensä. Kun kaikki huomaavat laatikon kadonneen, juoksevat he herrasmiehen perään. Numeromme voitti kunniakirjan. Showtanssiryhmämme osallistui katselmukseen teoksella "Peilistä heijastuva virhe". Numeromme kertoi teinitytöistä, jotka ensin innoissaan ihailevat itseään käsipeileistään, mutta pian alkavat nähdä virheitä itsessään ja alkavat tuntea suoranaista itseinhoa. Loppua kohti tyttöjen itseluottamus alkaa taas palautua ja he ilmaisevat vihaa kauneuskäsityksiä vastaan. Esitys loppuu vapautuneeseen hymyyn, kun osa "rikkoo" peilit iskemällä ne maahan ja osa avaa hiuksensa puoliponnarilta. Katselmukseen osallistujia ei palkittu. Kaikki osallistujat saivat kuitenkin muistoksi Iittalan Kastehelmi-kynttilät. Kotiin palasimme yömyöhään. Tässä linkki Helsingin tanssiopiston blogipostaukseen aiheesta, sieltä löytyy kuvia!

 Peilistä heijastuva virhe -meikit

Kastehelmi :)

Malmigaala

Tämäkin tapahtuma liittyi Malmitalon 20-vuotisjuhliin. Opettajamme ryhmistä viisi osallistui tähän kutsuvierasgaalaan Malmitalolla. Esityksiä oli yhteensä kuusi, minä esiinnyin neljässä näistä. Malmigaala pidettiin 15.11.2014 alkuillasta. Ensimmäinen numeroni oli tulitanssi baletista Bajadeeri. Se oli balettiryhmämme syksyn numero, jossa olimme papittaria, jotka palvoivat tulta. Sen jälkeen vaihdoimme kiireellä pointe-ryhmän Ja jäljellä oli vain yksi -asuihin. Kolmantena numeronani esiinnyin Peilistä heijastuva virhe -numerossa ja sen jälkeen vaihdoimme kiireesti You can't stop the beat -numeron vaatteisiin. You can't stop the beat -numeron olimme aikaisemmin esittäneet edellisen kevään (2014) kevätnäytöksessä. Kyseessä on musikaalinumero (musiikki musikaalista Hairspray) ja Malmigaalassa mukanamme esiintyi bändi. Oli mielenkiintoista ja jännittävää esiintyä livemusiikkiin.

Tanssien kohti talvea 2014 (ek-näytös)

Malmigaalan takia esiinnyimme sunnuntaina 16.11. ja jouduin jättämään yhden leiriesityksen väliin päällekkäisyyksien takia. Esiinnyin kuitenkin kahdessa numerossa, showtanssiryhmämme esityksessä You can't stop the beat ja elokuun Lapväärtin leiriesityksessä Flickorna. Showtanssiesityksen kanssa tekniikka möhli aika pahasti ja jouduimme kauhuissamme kuuntelemaan verhoissa, jumissa muiden ihmisten takana, kun oma musiikkimme alkoi soida. Hoidimme homman kuitenkin siististi ja alkusähläyksen jälkeen esitys sujui paremmin kuin koskaan. Flickorna-numerossa käytimme todella pitkiä silkkinauhoja, jotka lisäsivät touhuun sopivasti haastetta.

Joulunäytökset 2014

Perjantaina 12.12. oli nykytanssiesityksemme toisaalle. Se kertoi sota-ajan suomalaisista, jotka joutuivat lähtemään evakkoon omasta kodistaan ja pystyivät ottamaan mukaan vain sen, mitä pystyivät kantaa. Esityksessämme meillä oli rekvisiittana ikivanha rukki ja se kuvasti tätä tunnearvoa, jota ihmisillä oli joihinkin esineisiinsä, mutta joita he eivät voineet välttämättä säilyttää. Aluksi kuljetamme rukkia mukanamme matkallamme, mutta esityksen lopuksi joudumme jättämään sen, kun tulee pommitus ja kaikki pakenevat paikalta. Rukki jää yksin pyörimään valokeilaan.
Lauantaina 13.12. minulla oli päivänäytöksessä pointe-ryhmän esitys Ja jäljellä oli vain yksi ja iltanäytöksessä tulitanssi baletista Bajadeeri ja Peilistä heijastuva virhe.

Toisaalle-esityksessä meille oli tehty tuollaisia "likajälkiä" kasvoihin, käsiin ja jopa jalkoihin.
 vasemmalla: likaa kädessä, oikealla: likaa kaulassa
 Ja jäljellä oli vain yksi...-esityksen puvustus (osalla oli pinkki hame)
Tulitanssin asu (huom. kuva ei ole itse ottamani, rajasin vain itseni ryhmäkuvasta, koska en löytänyt muuta kuvaa asusta. Kuvan muokkasin itse.)
Peilistä heijastuva virhe -esityksessä asuni oli tällainen.

Helmi-showtanssikilpailu 2015

Kaikkien aikojen ensimmäinen Helmi-showtanssikilpailu pidettiin Kilterin koululla Vantaan Myyrmäessä 7. helmikuuta 2015. Kyseisessä kilpailussa esitimme viimeisen kerran numeromme Peilistä heijastuva virhe. Saavuimme ilmoittautumispaikalle klo 11, josta meidät ohjattiin pukuhuoneena toimivaan liikuntasaliin. Pääsimme kokeilemaan lavaa 13.50-13.55 ja oma vuoromme kilpailla oli siinä viiden kieppeillä. Sen jälkeen odoteltiin hyvä tovi esitysten loppumista, jonka jälkeen siirryimme juhlasalin portaille istuskelemaan ja odottelemaan palkintojenjakoa. Tuomarien mietintäaika venyi ja venyi ja ohjelma oli auttamatta yli puoli tuntia myöhässä. Meitä turhautti, sillä aikaisemman kisamenestyksemme tuntien emme elätelleet toivoa sijoittumisesta, sillä kilpailussa palkittiin kolme parasta per sarja. Oma sarjamme, yli 15-vuotiaiden sarja, oli viimeinen, joten odotimme ensin kärsivällisesti, että nuoremmat saavat ensin palkintonsa. Sitten meidän sarjamme osallistujat kutsuttiin lavalle. Livahdimme luonnollisesti lavan takanurkkaan. Seisoskelimme siellä kiusaantuneina, kunnes ensimmäinen sija julkistettiin ja saimme hämmästykseksemme kuulla oman esityksemme nimen sanottavan! Tuomarit selittelivät pokaalia ojentaessaan perusteluja päätökselleen, mutta kukaan ei oikein muistanut jälkeenpäin, mitä meistä sanottiin, paitsi että oli hienon yhdenaikaista vaikka oli suuri ryhmä. :D
Tuskin tarvitsee edes sanoa, että kiljuimme kovaa. ^u^'
Tässä tanssiopiston postausta aiheeseen liittyen.

(pahoittelut huonosta laadusta osassa kuvia, ne on isäni kännykällään ottamia ja zoomattuja)



Tanssien kohti kesää 2015

Elikkäs esiinnyimme tanssiopiston kevään ek-näytöksessä Stoassa 18.4.. Tanssin siellä showtanssiryhmämme numeron Matkalla ja balettiesityksen L'affaire misterieuse du mafia . Vaatteidenvaihdossa baletista showtanssiin tuli vähän kiire, mutta kaikki sujui hyvin.

Balettiesityksen asu

Tanssikatselmus Stoori 2015

Tanssikatselmus Stoori järjestettiin Tikkurilassa 25.-26-4.2015. Varsinainen katselmuspäivä oli lauantaina 25. päivä Tikkurilan Sahramissa. Showtanssiryhmämme (kilparyhmän lisätuntiryhmä) esitti Matkalla-numeron ja balettiryhmämme esitti numeron L'affaire misterieuse du mafia. Matkalla kertoi erilaisista tavoista matkustaa ystävien kanssa ja esitys sisälsi mm. kohtauksen, jossa minä ja kaverini kävelimme muiden ryhmäläisten selkien päältä heidän ollessa kontillaan. Rekvisiittana meillä oli vanhoja matkalaukkuja. Balettinumeromme oli nykybalettia ja kertoi mafiasta, joka oli saanut käsiinsä salaperäisen lähetyksen viulukotelon sisällä. Kotelosta paljastui valkoinen tyllihame. Katselmuksesta saimme hyvää palautetta ja molemmat numeromme valittiin seuraavan päivän Stoorigaalaan/yleisöesitykseen Tikkurilan lukioon. Täällä tanssiopiston postaus aiheesta.

Kansainvälinen tanssin päivä -tapahtuma

Stoorin yleisöesityksessä oli ollut mukana Vantaan taiteen tuottaja, joka valitsi lopuksi muistaakseni kuusi esitystä esiintymään Tanssin päivän tapahtumaan 29.4.2015 kauppakeskus Jumboon. Meidän molemmat numeromme valittiin. Lisäksi eräs toinen esitys Helsingin tanssiopistolta valittiin myös. Loppujen lopuksi stoorilaisia oli paikalla vain neljä ryhmää, sillä kaksi peruivat. Saapuessamme Jumboon, meitä odotti suorastaan naurettavan pieni "lava." Kolme tanssimattoa teipattuna lattiaan. Katselimme niitä hetken aikaa ja sitten veimme tavaramme esiintyjien pukuhuoneeseen (Anttilan ja joidenkin muiden liikkeiden huoltokäytävä). Kokeilimme kuvioitamme etukäteen ja sitten palasimme laittautumaan. Mielenkiintoisista esiintymisolosuhteista huolimatta kokemus oli hyvä ja siitä oli varmasti hyötyä tulevaisuuden kannalta.

Show of the year 2015

Kilpailu järjestettiin äitienpäivänä, 10.5. Kulttuuritalolla. Päivämme alkoi showryhmän kokoontumisella aulaan klo 12. Opettajaamme ei tosin näkynyt missään, mutta pian hänkin ehti paikalle, emmekä ehtineet sen enempää huolestua. Päivään sisältyi lavan katselua (ei saanut mennä lavalle tekemään paikkoja), muiden esitysten ihailua sekä paljon tupeeraamista ja meikeillä sotkemista. Esityksessämme tapahtui vähän säätöä, mutta yleisö eli ihanasti mukana ja saimme peiteltyä mokat. Esityksemme nimi oli Teekutsut. Se kertoi hienostoihmisistä, jotka istuvat hienon teepöytänsä ääressä ja siemailevat teetä erittäin hienostuneesti (kyllä, meillä oli kolme pöytää ja 12 tuolia sekä pöytäliina). Sitten kuitenkin heidän alitajuntansa (eli me valkopukuiset, sotkuiset örkit, minä mukaan lukien) ryömivät pöydän alta ja alkavat riepotella teenhörppijöitä. Lopulta kumpikaan osapuoli ei tiedä millainen haluaisi olla. Pisteitä saimme yhteensä 61 ja olimme sijalla 8, kun seitsemän pääsi finaaliin. Jotakuta tilanne olisi saattanut kismittää hurjasti, mutta me olimme positiivisesti yllättyneitä edellisvuoteen nähden roimasti kohonneesta sijoituksestamme ja hypimme riemusta kun pääsimme viimein syömään porukalla valitsemaamme ravintolaan. :'D

Teekutsujen alitajunnan meikit ja hiukset (huom. tupeeraukseni oli jo ehtinyt laskea, tanssiessa se oli pääni kokoinen pallo, joka painoi yllättävän paljon)

järjestäjän ottama video esityksestämme (tässä linkki videoon jos ylläoleva ei toimi)

Kevätnäytökset 2015

Omat esitykseni olivat lauantain 16.5. päivänäytöksessä. Ensimmäisenä oli vuorossa nykytanssinumeroni Irtautumisia, joka kertoi ystävyydestä, ja kuinka toinen voi joskus olla myös hyvin ärsyttävä ja liian riippuvainen ystävästään. Sen jälkeen nopea vaihto Teekutsu-tunnelmiin ja uudestaan lavalle.


Pyörre-tanssitapahtuma 2015

Tämä tapahtuma pidettiin 23.5.2015 Tampereella Pyynikin palloiluhallissa. Osallistuimme numerollamme Teekutsut. Päivämme alkoi puoli kymmeneltä Helsingissä Taiteen talolta, jossa pidimme ison tilan harjoitukset. Sen jälkeen meille oli varattu aikaa käydä kaupassa ostamassa evästä ja bussimme lähti kohti Tamperetta klo 11.30. Bussimatkassa meni jostain syystä odotettua pidempään, yhtenä syynä se, että matkalla kohtasimme naisten kymppiläisiä, jotka liikkuivat sankoin joukoin bussimme eteen suojatielle reittinsä varrella ja me jouduimme odottelemaan. Siinä vaiheessa kaikki alkoivat käydä kuumana, sillä kaikki tietäisivät, että meidät voitaisiin diskata, jos emme ilmoittautuisi klo 14.00 mennessä (yksi ryhmä oli kuulemma tullut vähän myöhässä ja heidät oli diskattu). Saavuimme vihdoin perille klo 13.54 ja opettajamme juoksi ilmoittamaan meidät. Pidimme leirintäaluettamme kilpailijoiden katsomossa, sillä sieltä ei paljoa lavalle nähnyt, joten tanssijat meikkasivat, laittoivat siellä hiuksiaan ja söivät eväitään. Lavaan ei päässyt tutustumaan etukäteen. Esityksemme sujui ongelmitta ja saimme kunniakirjan tapahtumasta. Kotimatka sujui iloisissa merkeissä ja Taiteen talolla olimme puoli yhden aikaan.

MUUTA:
  • syksyllä 2014 ryhmämme sai nimekseen Unitas, ja tätä nimeä olemme nyt käyttäneet jo muutamassa kilpailussa
  • olemme virallisesti tanssiopiston sivuillakin intensiivikilparyhmä
  • toukokuussa 2014 esiinnyin koulumme musikaalissa kahdessa tanssinumerossa ja syksyllä 2014 koulumme 50-vuotisjuhlassa esitimme toisen näistä numeroista, balettinumeron, jossa tanssi minun lisäkseni kaksi luokkalaistani ja lauloi musikaalin pääesiintyjä. :)
  • Syyskuun 2014 alussa showtanssiryhmällemme pidettiin Tanssiva yökoulu, eli yövyimme studiolla ja tanssimme todella paljon (tähän sisältyi myös herkuttelua ja makuupussiryömintämestaruuskisat :D)
  • kesäloman toisella viikolla tänä vuonna osallistuin muiden ryhmäläisteni kanssa ryhmämme tiiviskurssille (showtanssi)
  • Olen elokuun alussa lähdössä viikon kestävälle Lapväärtin tanssileirille.

KAUSI 15-16

ohjelmani:

MA: nykytanssi TJ3 90 min Kampissa
TI: baletti 90 min TJ3 Malmitalolla
showtanssi 90 min edistyneet/intensiivikilparyhmä Malmitalolla
KE: baletti (pointe) 75 min TJ3 Lumossa
TO: nykytanssi TJ3 90 min Aleksanterin teatterissa
PE: baletti 90 min TJ3 Malmitalolla
showtanssi 120 min edistyneet/intensiivikilparyhmä Malmitalolla

Lisäksi:

- nykytanssiryhmillemme pidetään Tanssiva yökoulu syyskuun alussa
- samoin kilparyhmällemme

Onnittelut sille, joka ihan aikuisten oikeasti jaksoi lukea koko postauksen!

Siiri kiittää ja kuittaa ~


2 kommenttia:

  1. Tosi kiva oli lukea sun vuodesta! ja mukavalta kuulostaa sun tän vuoden treenit:) toivottavasti postauksia tulisi tänä lukuvuonna vähän tiheämmin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elli. Ja joo yritän tosissaan nyt aktivoitua, edes sitten viikonloppuina kirjoitella :)

      Poista